6 mei 2024

BIJ MINK de eerste woningen
in het Stationsgebied
Stationsgebied

BIJ MINK neemt als eerste de aftrap voor woningbouw in het nieuwe toekomstige woongebied Het Stationsgebied. Het stationsgebied vormt straks een nieuw woongebied aan de rand van het centrum en nabij het station. Hier wordt een compleet nieuwe wereld gecreëerd.

De Poort van Woerden
Woerden is de poort naar het Groene Hart, en het Stationsgebied is de poort naar de stad. Daarom noemen we dit ook wel de Poort van Woerden. In het Stationsgebied is letterlijk ruimte aanwezig voor verbetering. Verbetering van verbindingen, oost-west en noordzuid, maar ook van openbare ruimte, van functies en van het verblijfsklimaat. 

De ontwikkeling van de Poort van Woerden richt zich in de eerste plaats op woningbouw, en ook het Stationsgebied draagt daar zijn steentje aan bij. Dat kan ook, want er is ruimte om te bouwen. Het is de ambitie om stapsgewijs toe te werken naar een levendig en prettig nieuw stadsdeel, dat goed past bij Woerden. Met de nodige voorzieningen en een omgeving die is afgestemd op alle verschillende gebruikers. Maar ook met veel ruimte voor fietsers en voetgangers en goede verbindingen naar de binnenstad en andere stadsdelen. 

Actueel

Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws BIJ MINK